UPOZNAJ FILSE

Filsi su mali neobični likovi i superjunaci svojih osjećaja! Svaki od njih u sebi ima snagu i moć, ovisno o emociji koju predstavlja. Filsi su tu da te nauče više o emocijama, o tome kako ih opisati, kako ih podijeliti s drugima i kako ih kontrolirati kad je to potrebno.

Upoznaj svakog lika!

Sreća (Sani)

Sanina moć je velika sreća kojom zrači i koju može dijeliti s drugima. Sani se samo ponekad treba podsjetiti koliko veliku moć ima i koliko je važno pokazati i drugima svoju sreću kako bi se ona osjećala bolje, ali kako bi i drugima pomogla da se osjećaju sretno!

Tuga (Blu)

Blu svoju moć iskazuje kroz suze! On želi pomoći djeci da shvate da je u redu biti tužan i kad smo tužni da je u redu plakati. Njegova supermoć je suzica ispod oka koja predstavlja njegovu snagu nošenja sa tugom. Ponekad i odrasli zaborave da su suze dobre i da pomažu kad osjećamo bol, pa Blu i njih podsjeti da je u redu plakati 🙂

Ljutnja (Medli)

Kad si ljut, kao da nisi svoj! Kao da netko drugi upravlja tobom i čini neke stvari za koje znaš da nisu u redu. Supermoć Medli je da ima kontrolu nad svojom ljutnjom, ona zna da je jača od tog osjećaja i da ona upravlja njime, a ne osjećaj njom i njezinim postupcima. Trakica na glavi pomaže Medli da zaustavi ljutnju koja može preći u glavobolju ako se prejako izrazi ili ako se ignorira.

Gađenje (Dido)

Neke stvari na ovom svijetu su baš bljakaste, ne izgledaju nam ili ne mirišu dobro. I onda se dogodi da nas roditelji uvjeravaju da je to dobro za nas, a kako može biti dobro ako izgleda ili miriše poput iznošenih čarapa? Dido ima supermoć skrivenu u njegovim naočalama koje učine svaki put kad ih stavi, da ono što mu se gadi, vidi na drugačiji način. Od kad ima te naočale, Dido jede baš svu hranu!

Iznenađenost (Astoni)

Astoni je kao jako mala beba imala problem sa iznenađenjima. Bila su tako nepredvidiva i ponekad se dogodilo da ju je nešto iznenadilo i to na način koji se njoj nije svidio. Nije znala bi li se veselila iznenađenjima ili bi ih izbjegavala, pa sad kad se dogodi da je nešto iznenadi, ona ima supermoć da može brzo reagirati i osjećati se dobro nakon bilo kakvog iznenađenja.

Strah (Firko)

Firko zna kako je to kad se nečega jako bojiš! Njemu se često dogodi da se boji mraka ili spavati sam u krevetu ili ostati u vrtiću.. No, Firko je otkrio svoju supermoć! Svaki put kad ga je strah sjeti se da on ima snagu pobijediti taj strah, a kad sam sebe tako ohrabri pojave mu se boksačke rukavice koje mu pomažu taj strah otjerati.

Muhice (Badi i Gudi)

Muhice su nevidljivi prijatelji svakog Filsa. I Badi i Gudi žele pomoći svakom od njih dok se nađu u nelagodnoj situaciji i napraviti kako misle da je za njih najbolje. Badi i Gudi se najčešće ne slažu – Badi uglavnom želi zaštititi Filsa bez obzira na sve i ponekad je malo sebičan oko toga, dok Gudi nastoji sagledati situaciju iz svih kuteva i pomoći Filsu da bude dobro ne samo u određenoj, već u svakoj situaciji. Gudi također želi da svaki Fils nauči nešto iz situacije, zato se njegovi prijedlozi i riješenja nekad mogu činiti teškima i isprva nepravednima, ali dugoročno daju najbolji mogući osjećaj za svakog Filsa.